Първокласници учат азбуката с театър

Съществуват алтернативни и забавни начини да научиш буквите. Проектът „Весела азбука“ с помощта на образователен куклен театър превръща в празнична игра уроците на малчуганите. Актрисата Светлана Урумова и режисьорът Георги Кайцанов, заедно с първокласници и второкласници от началните училища в Пловдив редят кукли, познават букви и преоткриват цифри по интересен начин. Заниманията любопитно въвличат децата в театрално действие, давайки им възможност да се докоснат до магията на изкуството и същевременно лесно да усвояват знания.

Забавленията са част от програмата на Пловдив - Европейска столица на културата. Започнаха в края на март и ще продължат през април и май в класните стаи на първите и вторите класове на седем училища на територията на града - ОУ „Пенчо Славейков“, НУ „Кирил Нектариев“, ОУ "Димчо Дебелянов", ОУ „Йордан Йовков“, ОУ „Гео Милев“, ОУ „Панайот Волов“ и ОУ„Д-р Петър Берон“. Постановките се играят по предварително уточнен график, а гости на малчуганите са техните родители. 

„Стремежътни е да се достигне на място до най-малката педагогическа клетка - ученическата паралелка, за да може чрез подобен камерен контакт да подпомогнем усилията на педагозите. Целта е да се внуши на децата и техните родители, че ако положат усилия за придобиване на грамотност и образование, то техният труд ще бъде оценен и поощрен“, споделят създателите на проекта.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?