Първо заседание на групата готвеща закона за футболно хулиганство

Работната група, която подготвя нов закон срещу футболното хулиганство се събра на първо заседание в Народното събрание днес.

Тя бе инициирана от председателя на Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта Славчо Атанасов. Участие взеха народни представители от всички парламентарно представени групи - ГЕРБ, БСП, „Обединени патриоти“, ДПС и „Воля“, както и представители на Министерството на младежта и спорта, МВР, Регионалното министерство и Българския футболен съюз.


Участниците в срещата се обединиха около становището, че трябва да бъде изготвен изцяло нов закон, с който да се предприемат ефективни и съвременни адекватни мерки срещу спортното хулиганство, както и да се привлекат като членове на работната група представители на още министерства.

Бяха набелязани краткосрочни мерки, свързани със спешни законодателни промени и дългосрочни, включващи подготвянето на нов закон. Тези мерки ще бъдат представени на вниманието на институции и общественост на Кръгла маса, която ще се проведе в Народното събрание на 19 юни.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?