Първият Дисниленд отваря врати

На днешния ден през 1955 г. в Анахайм, щата Калифорния, самият Уолт Дисни открива първия Дисниленд. Днес същото име носят 4 увеселителни парка по целия свят, които са собственост на компанията The Walt Disney Company.

Те се намират в Анахайм, Токио, Париж и Хонконг. Дисниленд наричат и втория парк на територията на САЩ - „Вълшебното кралство“ (Magic Kingdom) в Орландо, Флорида.

Уолт Дисни искал да направи място, където всички да се забавляват, а родители и деца да могат да лудуват заедно. Приятелите му смятали идеята за странна, но той я намирал за много добра. Строежът на парка в Анахайм, Калифорния започва през 1954 г. и година по-късно той е открит. Уолт Дисни използвал телевизионното шоу „Дисниленд“, за да предизвика интерес у повече хора да посетят парка.

Откриването на 17 юли 1955 също било излъчено по телевизията. На този ден много неща не били в ред. На частното събитие били поканени 11 000 души, но дошли около 30 000. Тъй като асфалтът по улиците бил все още нов, на много хора им залепнали обувките дотолкова, че се наложило да ги събуят. Другият проблем била течащата вода. Уолт Дисни трябвало да избира между вода за пиене или вода за тоалетните. Той избрал тази за тоалетните. Въпреки проблемите, които имало в Дисниленд в деня на откриването, паркът постигнал голям успех. Две години по-късно броят на посетителите вече достигнал 1 милион.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?