Подай сигнал

Първата цел на БСП - балотаж

Николай Радев остава фаворит на градската организация, Пламен Узунов пасува засега

Пловдив

от РУСЛАН ЙОРДАНОВ 929 прегледа 0

Първата цел на БСП - балотаж

Лидерът на групата в Общинския съвет Николай Радев събра най-много номинации за кадидат-кмет и за участие в съветническата листа на провелите се районни конференции на БСП в Пловдив. В рамките на седмица червените успяха да отчетат резултатите от евроизборите, да издигнат кандидати за местния вот през есента и да начертаят програми по квартали.

След Радев на второ място по номинации за кмет на Община Пловдив е Минка Сърнешка от Обединението на жените социалистки. На партийните конференции в „Източен" и „Тракия" се прокрадна и кандидатурата на президентския съветник Пламен Узунов.

„Не съм получавал оферта и никой не е разговарял с мен. И аз чух, че са ме номинирали за кандидат-кмет, но никой не ме е питал. Не знам как така са ме номинирали, без да ме познават. Изненадан съм, че някой се е сетил за мен. Аз не съм заявявал изобщо такива намерения", заяви Узунов пред „Марица".

Социалисти коментираха, че Николай Радев безапелационно се очертава като най-вероятният кандидат-кмет. Аргументите в негова полза са политическа компетентност, задълбочен опит в местния парламент, умения да ръководи и да отстоява обществени позиции с математическа прецизност. Директорът на Пловдивската английска гимназия се гордее най-много с успехите на своите ученици - лауреати от множество национални и международни състезания и олимпиади по математика и информатика. Упорито вярва, че възпитаниците му, реализирани и пръснати по света, един ден ще се завърнат в родината си.

„А Пловдив има всички дадености да се превърне в предпочитано място за живеене", категоричен е Николай Радев, защото познава общинските предпоставки за това в детайли. Убеден е, че може да доведе промяната в града на тепетата, тъй като в центъра на всяка негова идея и действие ще бъде човекът.

„Човекът като професионална реализация, като културна, образователна и градоустройствена социализация, като здравна сигурност и обществена закрила", уточнява математикът управленския си алгоритъм за Пловдив.

Необходимото, но задължително условие за превръщането на тези параметри в обективни резултати според него е политическата воля. „БСП винаги е показвала своята загриженост към хората. С характер и мъжество можем да превърнем думите в дела", убеден е Николай Радев.

Окончателното решение на пловдивски терен ще бъде взето на градската конференция на БСП, която ще се проведе на 7 септември, събота, от 10 часа в зала „България" на панаира.

Програмата на делегатите предвижда анализ на евроизборите, приемане на предизборна платформа за местните избори и подреждане на съветническата. Форумът само ще утвърди кандидатурите за районни кметове, излъчени от районните конференции. Според областния лидер на социалистите Георги Гергов първата цел на вота в Пловдив е кандидатът на БСП да стигне до балотажа. "Нека ние си свършим нашата работа, а после народът ще реши", коментира Гергов пред "Марица".