Първан Симеонов: Вотът на недоверие може да бетонира вътрешния министър

Целта на БСП е да задава политическата рамка в страната

Един вот на недоверие колкото може да разклати министър Валентин Радев, толкова и може да го укрепи. Опозицията най-вероятно ще укрепи политическото ръководство на МВР със своите действия. 

БСП няма какво друго да прави, те са длъжни да го правят, защото заходът на ГЕРБ на Изток прави разликата между двете партии много тънка и Корнелия Нинова иска да направи разграничение. БСП действа като по учебник в момента, друг е въпросът дали това не е скучно. Но след няколко месеца влизаме в кампания за европейските изборите.

БСП отново се връща към активността в опозиционен план. 

Активността на БСП бе забравена поради три причини - Председателството, което действа като „политическо успокоително хапче“ за политическия процес, заради това, че напоследък няма различия между БСП и ГЕРБ, и трето - няколкото случая на политически совалки между части от управляващата коалиция.

Целите на един вот обикновено са разгаряне на дебат, създаване на дневен ред, вземане на инициатива - ето това очаквам БСП да направи.

В това отношение БСП действа според своята неотклонна опозиционна стратегия от много време насам. А що се отнася до вотовете като политически инструмент, те рамкират Председателството - един към началото, един към края му.

Целта на БСП е да задава политическата рамка в страната.

Препозиционирането, разполагането на старта и пренареждането в политическия процес предизвиква известни трусове, но ако се допитаме до политическата логика, тя ни казва, че тези трусове не би трябвало да са смъртоносни.

На предстоящите местни избори управлението ще се изправи пред опасност, наречена балотаж, от който всеки се страхува.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?