Първа СНИМКА на касапина от Керч, убивал наред деца в колежа

След взрива в Керч полицията обяви, че издирва заподозрян за случилото се. По информация на Telegram-канала "112" става дума за светлокос мъж на възраст между 20-25 години в сини джинси и зелено спортно яке.  
 

"Снимка на терориста. Този човек се издирва в момента в Керч под дърво и камък. Ако го видите на улицата, бягайте веднага и звънете на полицията", гласи информация в социалните мрежи. 
 

Всичките ранени при взрива в техникума постъпили в кримските болници, имат минно-взривни рани. "На пострадалите се правят рентгенови снимки - в тях има дребни метални детайли (винтове, болтове)", съобщават местни журналисти. Под развалините може да се намират още 10-15 души.  


По-рано от Националната антитерористична комисия потвърдиха, че в сградата е избухнал взрив от неустановено устройство. В резултат са загинали най-малко 10 души, други 50 са ранени. 

По думите на местна жителка взривовете в сградата са били няколко с неголеми интервали помежду им. "Имаше серия взривове - около четири - в течение на пет минути. На първия и на втори етаж. На първия етаж се намира столовата. Също се чуваха изстрели", разказа тя. 
 
Говорителят на руския президент Дмитрий Песков заяви, че "по линията на различни служби за инцидента е доложено на президента". Путин също е наредил на министерството на извънредните ситуации и на министерството на здравеопазването  да организират при необходимост незабавно транспортиране на пострадалите във водещи руски клиники. 

Студентката Вика разказва в социалните мрежи: "Взривиха ни политехникума. Бягахме, а децата просто лежаха на земята. Приятелката ми я убиха пред очите ми. Видях как тя падна и спря да мърда. Видях как момчетата просто падат на земята". "Керченският стрелец е започнал да взривява в техникума, защото са му свършили патроните. Това се е случило в коридора на първия етаж. Именно там той е взривил бомбата", гласи друга информация в социалните мрежи.

Друг очевидец твърди, че е видял как след взрива от тоалетната са изскочили много въоръжени хора с маски. Портиерът на колежа е разказал пред РТ, че е чул два взрива и откоси от автомати. 

По последни данни пред колежа са пристигнал няколко БТР-а и военни с автомати. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?