Пускат сребърен медал с Античния театър

Пет символа на града под тепетата ще бъдат изобразени върху колекционерски медали. Сребърните предмети ще бъдат пуснати за продажба в ограничен тираж. Производството и разпространението им стартира пловдивска фирма, чиято цел е да посвети продукта си на Европейска столица на културата.

Идеята за колекцията „Пловдив 2019 #Заедно” е на художника Вълкан Вълканов, който е част от екипа на творческо студио „Графис“. Вдъхновен, творецът с удоволствие изобразява забележителностите на най-стария град в Европа. Надява се, че в бъдеще ще бъде направена и по-голяма серия от медали, тъй като културните обекти на Пловдив не са никак малко.

Четири от медалите ще бъдат посветени на Античния театър, Римския стадион, Стария град, Хисар Капия и Капана. Последният пети ще обединява всички гореспоменати.

Първият мотив от колекцията ще бъде пуснат в продажба от тази седмица в специализираните онлайн магазини, а всеки месец ще бъде обявяван и нов продукт от серията. Медалите ще са с ограничен тираж от по 3000 бр. за всеки. Стойността на един знак е 73 лева с ДДС, като инициаторите са решили от всяка продажба да отделят 4,80 лева за спонсориране на проекта.

За изработката на специалните колекционерски медали са използвани най-модерните методи на монетосеченето в световен мащаб, а пластиката им се характеризира с изящна гравюра и стилно излъчване.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?