Пускаме жалба в общината с мобилно приложение

Връщат ни отговора с фото на запълнената улична дупка или друг решен проблем

Безплатно мобилно приложение дава възможност да пуснем сигнал до кмета само с една снимка. Вече не е нужно ходенето до общината, писането на жалби и попълването на досадни документи за разрешаването на проблем в квартала или града. Алармирането на институциите, проследяването на сигнала и резултата от решението на проблема става възможно с помощта на платформата civi.bg.


Безплатното приложение работи. За Пловдив има постъпили няколко сигнала със снимки за повредени антипаркинг колчета, зееща шахта, опасна настилка на детска площадка в кварталите "Център", "Тракия"  и "Христо Ботев".  

Мобилната услуга дава възможност да снимаш нередност и да я изпратиш до Civi. Техен екип специалисти се заема след това да оформи сигнала във вид на жалба. В подготвянето й участват юристи. След това тя се изпраща към общината, за да се премине към решаване на съответния проблем в законоустановения срок. 

"Главната мисия на Civi е постигането на успешно сътрудничество между община и граждани. Целта е да се създаде една силна общност и да се даде отговор на въпроса “Кога ще бъдат решени проблемите на нашия град?”, става ясно от сайта. Целта е да се подобри животът на хората чрез бърза реакция на всеки един социален проблем. 


С приложението единственото, което трябва да направиш, е да снимаш нередност, да добавиш кратко описание за забелязания проблем и да публикуваш сигнала. Това става, както се правят постове в социалните мрежи.


Чрез личния си профил в безплатното приложение човек може да следи и развитието на случая си и да знае кога ще бъде решен от компетентните органи. Когато това се случи, служител от отговорната институция връща отговор и прикачена снимка на отстранения проблем. 

На платформата могат да се подават сигнали за различни нередности като счупени детски площадки, дупки по улиците, преливащи контейнери със смет, неправилно паркирал автомобил и други.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?