Пунктове събират опасни отпадъци

За шеста поредна година в рамките на пролетното почистване Община Пловдив организира кампания за безвъзмездно предаване на опасни отпадъци. На 29 март те ще могат да се предават в мобилен пункт в район „Централен“. Мястото е на бул. „Шести септември“, на паркинга зад ресторант „Стадиона”, а времето - от 10 до 16 ч.

 


Ще се приемат живак и живаксъдържащи уреди (с изключение на луминесцентни лампи), лакове и бояджийски материали, домакински препарати, мастила и замърсени опаковки - опаковки, съдържащи опасни вещества, маслени филтри, спирачни течности и антифриз, лекарства с изтекла годност.

 


През пролетта се извършва сезонната смяна на автомобилните гуми. Затова в периода 15-19 април предстои кампания за безвъзмездно предаване на излезли от употреба гуми, негодни батерии и акумулатори и отработени масла. Предаването им ще става в район „Северен”, на ул. „Георги Бенев” №4, площадка на „Универсметал” ООД от 9 до 17 ч.

 


Изхвърлянето на опасните битови отпадъци в общия поток смесени отпадъци създава риск за здравето, замърсява околната среда и нарушава нормалната експлоатация на депата. Затова от общинската дирекция „Екология и управление на отпадъците“ призовават пловдивчани да се възползват от предоставената възможност и да се освободят от опасния боклук.

 


Освен по време на кампанията опасни отпадъци могат да бъдат предавани на площадките за разделно събрани отпадъци от домакинствата, обособени в шестте района. Информация за местонахождението им, работното време и видовете отпадъци е поместена в сайта на общината.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?