ПУ приема отличници от "Св. Иван Рилски"

Зрелостници, които са участвали във всички етапи на състезанието по български език "Св. Иван Рилски" и са постигнали резултат над 5,50, ще могат да се запишат за студенти във Филологическия факултет на Пловдивския университет. Бележката е вход за специалностите българска филология, славистика и хибридните, които комбинират български език с корейски, китайски език, руски, френски, новогръцки, турски и история.  
Надпреварата се провежда за 16-а поредна година под патронажа на областния управител и на Института за български език при БАН с партньорството на СУ „Черноризец Храбър“.

Първият етап за ученици от  2., 3., 4., 5., 6., 7., 8., 11. и 12. клас ще се проведе на 24 ноември в СУ „Черноризец Храбър“. Според предварителния график от 9 до 10 ч. ще работят учениците от 2. до 6. клас и 8. клас. Диапазонът от 10.45 ч. до 11.45 ч. е за учениците от 7. клас, за които тестът е с формата на националното външно оценяване. На този етап обаче няма да бъде включена дидактическата задача.
От 10.45 ч. до 12.45 ч. участниците от 11. и 12. клас ще работят по формата на матурите, като за тях пък на този етап няма да има 41. задача за създаване на интерпретативен текст. 

Призьорите на първите три места ще бъдат наградени. Ще има и генерално класиране, в което ще участват явилите се на всички етапи за тази година.
Резултатите ще бъдат изнесени на сайта на състезанието на 18 декември заедно с информация за получаването на наградите.  

Заявки и такси участие в размер на 9 лева за учениците от 2. до 6. клас и 8. клас и 12 лева за учениците от 7., 11. и 12. клас се приемат до 22 ноември в СУ „Черноризец Храбър“. При заемане на местата в сградата на училището преди обявения краен срок записването приключва. В деня на състезанието заявки няма да се приемат.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?