Подай сигнал

Психолози работят със съучениците на момчето, примамено от ИДИЛ

Пловдив

от Елица Кандева 963 прегледа 0

Психолози работят със съучениците на момчето, примамено от ИДИЛ

На семействата на всички ученици от училището на вербуваното от ИДИЛ момче е предложена психологическа помощ. След като вчера по обяд онлайн медия разкри самоличността на 16-годишния тийнейджър и учебното заведение, в което учи, до вечерта от ръководството са разпространили информация до всички родители, че при желание могат да започнат консултации с психолог.

Както „Марица” съобщи, до момента инструкциите към училищните власти бяха да не се намесват, а работата с тийнейджъра бе поета изцяло от криминалните психолози.

Учениците от елитното школо са обхванати от противоречиви настроения. До момента обаче няма крайни реакции от нито един ученик или родител от класа на тийнейджъра. Напротив – връстниците му са на път да се консолидират и да го бранят от агресивни изблици отвън.

В отговор на запитване на в. „Марица” дали ще бъде оказана подкрепа на учебното заведение и на педагогическия съветник там с мобилен екип психолози или по друг начин, от МОН отговориха, че засега няма да правят изявления, но се прави, каквото е необходимо.

Коментари