Проверяват сигнал за купуване на гласове в девинско село

Проверяват сигнал за купуване на гласове в девинското село Осиково. Сигналът се проверява от полицията, каза окръжният прокурор на Смолян Тодор Деянов. За евентуално купуване на гласове в селото е подал сигнал кмета на Осиково Велин Палигоров.
По обяд в Смолянска област избирателната активност бе 19.3 %. Най-голям е процентът на гласувалите в община Борино - 30.5.


В РИК - Смолян проверяха 5 сигнала за нарушения на изборния процес. Един от сигналите е, че тъмната стаичка в секция в областния град е на по-малко от 3 метра от мястото за наблюдатели и на по-малко от 3 метра от членовете на СИК. От РИК указаха на секционната комисия незабавно да осигури необходимото разстояние от кабината за гласуване в помещението до местата, на които са настанени представители, застъпници и други заинтересовани лица. Проверян е и сигнал, че в секция в областния град се раздават шоколадови изделия с лика на политическа партия, което представлява непозволена агитация. Комисията излезе с решение след проверка, че не е налице непозволена агитация.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?