Протестът във Войводиново ескалира! Тръгват към ромската махала!

Напрежението в пловдивското село Войводиново ескалира. На протеста пред църквата присъстват около 200 души. В момента те се отправят на поход към ромската махала. Гражданите изразиха гнева си заради избухналото насилие. Пътят на протестиращите е преграден от пет полицейски бусове, десетки униформени пазят реда. Кметът на Войводиново Димитър Тосев заяви пред "Марица", че многократно е искал съдействие от полицията, но до решение не се е стигнало.

До протеста се стигна след като вчера двама роми - 21-годишният Атанас Пакетов и 17-годишният му брат, биха 33-годишен българин. Според информация на „Марица“ става въпрос за военния Вальо Димов. Сигнал за конфликта на кръстовище в селото бил подаден в полицията около 13:30 часа.

Към мястото веднага били насочени два екипа от РУ – Труд и сектор „Специализирани полицейски сили“, които установили, че разпрата възникнала между Димов, който шофирал лек автомобил и двама пешеходци, които пречели на движението.

Димов слязъл от колата и в прерасналата саморазправа помежду им бил ударен от младежите. Той е хоспитализиран и му предстои операция. След намесата на прокуратурата нападателите са задържани за срок до 72 часа. Срещу тях са повдигнати обвинения за нанасяне на телесна повреда по хулигански подбуди.

Междувременно подплашени от протеста роми от Войводиново са започнали да се изнасят от махалата. Те се притеснявали от саморазправа с тях и някои предпочели да не остават в селото тази вечер, разказаха хора от селото.

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?