Подай сигнал

Протестът в Пловдив: Не пипайте децата! СНИМКИ

Пловдив

от Елица Кандева 2922 прегледа 0

С транспарант "Не пипайте децата! Българчетата не се продават! Бог ще ви съди!" около 300 души се включиха в протеста по Главната, за да изразят несъгласието си със Стратегията за детето 2019-2030.

Радослава Камбурова, която е майка на 12-годишно момиче, застана с плакат в редиците на негодуващите. "Защо никой не каза, че по европейския финансов механизъм вече са преведени над милиард евро за приемане на Стратегията", попита тя и заподозря, че чрез чужди оранизации се прокарват закони против интересите на българските семейства.

Педофилски организации в чужбина наливат пари за изковаване на такова законодателство, добави тя.

Камбурова и останалите протестиращи не са съгласни държавата да иззема правата на родителя и да се намесва в отношенията в семейството.

Запитана дали е чела текстовете в Стратегията, които посочват извеждането на детето от семейството само като крайна мярка, когато са изчерпани възмножностите за подкрепа у дома, Камбурова отвърна, че Стратегията отваря врати да се работи като в Норвегия. И разказа как там се стига до отнемане на дете дори по анонимен сигнал.

Стратегията е в разрез с християнските ценности, заяви Красимир Ангелов. "Ако детето е бито или малтретирано по друг начин, има Конституция, която да го защити, а не да го вземат и да го дадат на еднополово семейство", добави той. Самият Красимир няма деца.

Ивиана Иванова, която е майка на 10-годишно момиче, попита защо вместо Стратегията не се въведе Закон за детските ясли. "Защо ще дойдат да гледат у нас, а не в държавните учебни заведения?", попита тя и разказа, че на 2 г. и половина дъщеря й е била затворена на тъмно в детските ясли, защото се напикавала. След като жената подала жалба в общината, отговорили, че няма нередности.

11-годишната Ивана Пеева дефилира в протеста със собственоръчно направен плакат с надпис "В прегръдките на мама, прегръдките на тати - там е най-добрият дом за мен". Запитана защо е на площада, петокласничката отвърна: "За да не ме отнемат". Запитана кой й е казал това, тя отговори: "Всички".

След като протестиращите изпяха националния химн, те скандираха "Сърце, душа за България!".

Подробности и още гледни точки по темата четете във вестник "Марица" в понеделник.

Снимки от Атанас Кънев, Никола Николов, Вероника Фетфова

Коментари


Ей педррасъ смотан ,млъкни гнидо. За разлика от теб извратено копеле има деца, а ти ще си останеш самотен педераст

Замислете се, тия "либерасти" като Батко реват срещу държавата, че била зле, а после я защитават за тая пишман стратегия. Нещо доктор с усмирителна ризка да виждате. Няма и да видите. НПО-тата само за грантове се борят, повечето са лезбики и педалчета като Батко, нямат деца и се клянат на Манона! Бог да пази България!

Педал ще викаш на баща си, ясно ли е, олигофрен! Някой ден децата ти ще те бият, ти ще плачеш. Забий си една бира в гъза, че като дойда, цялото семейство ще ви го направя на сьонга!

Някой от правителството има изгода да влезе закона за отнемане на деца от родителите. Дават ги на бездетни родителите и си прибират парички в джоба,това си е търговия с деца. Европа отпуска пари,а някой си прави бизнес на гърба на нашите деца. Не трябва да го допускаме българи,сега трябва да сме единни и се борим за правата на нашите деца.

Къв протес КАЛАШНИЦИ ТРЯБВА не плакати само разстрела му е майката видиш ли педал стреляш на месо видиш ли лизбийка също

Много шум за нищо! Каракудите се вързаха за поредната опорка! Някой си умира да децата им, ти да видиш!

днес прочетох че новия председател на Адвокатска колегия Пловдив и там някаква си Станджикова станали бармани - верно информацията е стара ... Но ми стана за пореден път тъпо.....КАКВО ПО - ПРЕСТИЖНО ДА НАПРАВЯТ ОТ ТОВА ДА СА БАРМАНИ... ама къде са тези адвокати прокурори съдии не е ли мястото им тук не да се правят на бармани.... Ето тук трябва да се намесят с мнение с позиция тази адвокатска колегия.Да се чуе че я има.да й се чуе компетентното мнение.... те на бармани ще ми се правят...На първа линия трябваше да са да помагат на хората да им обясняват ако трябва.....

Не те знам батко ли си,кака ли си,но такива педеранчета като теб няма да ми казват как да възпиавам двете си деца! Гнусен педераст! Що се отнадя до протеста-радостен съм,че взех участие с семейството си! Много хора,много деца,много семейства! И не само в Пловдив,но и в цяла България!

Ей прдал,я млъквай! Не бяха. Триста,а над триста семейства с децата си! Поне хиляда души имаше!!!

Абе яжте си сьонгата, там... бахти дебилите, щели да им вземат децата, такива деца не трябва да имат, камо ли да ги отглеждат.