Прощаваме се с Краси Безински СНИМКИ и ВИДЕО

Лъчо Танев спешно от Барселона в София, за да изпрати бившия си съотборник и приятел

Красимир Безински беше изпратен в последния си път от стотици хора в столичния храм „Света София”. На поклонението на починалия на 57 години бивш футболист на Пирин, ЦСКА и националния отбор дойдоха доста легенди от златните поколения на „червените” от началото и средата на 80-те години, както и от началото на 90-те. Тук бяха и бившият халф и треньор на Левски Емил Велев, бившият такъв Велислав Вуцов и бившият президент на „сините” Томас Лафчис.

Много сълзи и болка имаше по лицата на всички, които бяха категорични, че ни напусна не само голям футболист, но и невероятно добър човек, какъвто беше Красимир Безински.

Спешно от Барселона, където живее, в София се прибра мениджърът Лъчезар Танев. Лъчо и Краси бяха съотборници в силния състав на ЦСКА, който през сезон 1986/87 спечели титлата и Купата на България и три пъти победи големия си съперник Левски.

В един от мачовете именно Безински донесе успеха на „червените” за 1:0.
„Безински беше голяма фигура, пише блиц. И на терена, и извън него. Болката е голяма. Изобщо не се поколебах да тръгна с първия възможен самолет от Барселона”, заяви Лъчо Танев.

Сълзите си не скри и Константин Папазов, който беше един от най-големите приятели на Краси.
Тити бе неотлъчно до Безинеца в последните месеци, когато състоянието му се влоши в резултат на повалилата го тежка болест – рак на дебелото черво.


„Винаги ще страдам за Краси. Винаги... Той беше изключителен. Усмивката му не слизаше от лицето му. Дано има повече добри хора като него”, сподели покрусеният Папазов.

„Красимир Безински беше и ще бъде завинаги легенда на ЦСКА. Мир на праха му”, каза изпълнителният директор на „червените” Пламен Марков, който заедно с Трифон Попов поднесе венци от името на "армейците".

„Беше ми като дете. Много е мъчно, когато млад човек като него ни напусне. Много”, добави друга легенда на „армейците” Аспарух Никодимов.
Едни от първите, които си взеха сбогом с Безинеца, бяха Димитър Пенев и шефът на Царско село Стойне Манолов, който е  бивш изпълнителен директор на ЦСКА.

Сред многото хора беше и доскорошният спортен директор на Лудогорец Методи Томанов, играл рамо до рамо с Безински в паметното достигане на ЦСКА до полуфиналите на КЕШ през 1982 година. Да се сбогуват с Краси пристигнаха бащата на Димитър Бербатов - Иван и много фенове на "червените", сред които Иван Велчев-Кюстендилеца, Димитър Ангелов-Дучето, Христо Христов-Графа, Росен Петров, Венци Вучев и други.

От бившите играчи на ЦСКА на поклонението бяха: Христо Маринчев, Стоян Йорданов, Спас Джевизов, Георги Велинов, Петър Витанов, Недялко Младенов, Георги Илиев, Сашо Борисов, Емил Димитров, Милен Радуканов, Галин Иванов, Владимир Манчев, Христо Янев, Христо Марашлиев и други.

Погребението на Красимир Безински е от 16 часа днес в родния му град Благоевград. 

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?