Проливен дъжд отне живота на 11 души в Сао Пауло СНИМКИ

Проливни дъждове са отнели живота на поне 11 души в най-големия бразилски град Сао Пауло и околностите му. Сред жертвите има и едногодишно дете, предаде Асошиейтед прес.
 
Противопожарната служба в града съобщи днес, че четирима души са загинали при срутването на къща в град Рибейрао Пирес, в покрайнините на мегаполиса. Двама души са се удавили в придошлите води на река Тамандуатей, а друг е починал в Сао Бернардо до Кампо. Другите жертви са в Ембу дас Артис, Санто Андре и Сао Каетано.

 

Сао Пауло наводнения БГНЕС

 

 

Сао Пауло наводнения БГНЕС

 

Проливният дъжд е започнал снощи и се очаква да продължи. Противопожарната служба в Сао Пауло съобщи също, че в района на града има 155 паднали дървета. Няколко пътища са блокирани.    
 
Телевизионният канал "Глобо" излъчи кадри с наводнени улици и дворове, както и многобройни задръствания по магистралите, предаде ТАСС.

Сао Пауло наводнения БГНЕС

След продължилите през цялата изминала нощ валежи много предградия на финансовия център на Бразилия се оказаха откъснати от столицата на едноименния щат Сао Пауло. Срутили са се 54 постройки и са се появили три големи свлачища.
 
Заради наводненията една от линиите на метрото в Сао Пауло не работи.     Източник:БТА

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?