Подай сигнал

Прокуратурата: Ученикът е вербуван от Ислямска държава

България

от Марица вест. 2006 прегледа 0

Прокуратурата: Ученикът е вербуван от Ислямска държава

Ислямска държава е вербувала ученика от Пловдив, съобщи зам.-главният прокурор Иван Гешев.

Той е бил обект на дълга обработка от професионалист, с когото се е запознал в Интернет. Поканен е да влезе в масов чат на Ислямска държава. Водени са разговори, изпратени са му клипове.

В един момент момчето е приело, че трябва да смени християнската си религия с исляма.

Зам.-главният прокурор заяви, че в случая става въпрос за дете и за жертва, за лична трагедия, която не е развита до мащабни размери. С момчето ще бъде работено в изолирана среда от специалисти, вероятно ще бъде настанен в психиатрично заведение.

В дома на младежа са претърсени 2 помещения, които е ползвал. То е от добро семейство с възможности, суперинтелигентен. Там са намерени множество готови и в процес на изготвяне самоделни взривни устройства, използвани при терористични актове в САЩ, Белгия, Сарафово.

В момента момчето е вкъщи с родителите си. Отговорността за случая трябва да се поеме от семейството и училището, както и пловдивската Детска педагогическа стая. Семейството е оказало пълно съдействие на разследващите.

Иван Гешев помоли медиите да не се опитват да намерят детето и училището му, за да го пощадят.

Коментари


палячо успокой се.стига анонимни коментари и лайна и РАЗГОВОРИ ВИНАГИ ЗА ВАШИТЕ ДЕЦА АКО БЯХА НЕЗНАМ СИ КАКВО.простак неграмотен идиотски.

Кой и за каква пощада говори ? Това е ИЗРОД , който веднага трябва да бъде осъден до живот, без право на обжалване . Ами ако вашите деца бяха жертвите, така ли щяхте да мислите ?

еее...с тази детска педагогическа стая направо обърнахте шушоните на фбр и цереу, те с разни гуантанамота си играят..