Подай сигнал

Прокуратурата прекрати разследването срещу Кристиян

Регион

от Петя Гайдарова 934 прегледа 0

Прокуратурата прекрати разследването срещу Кристиян

Прокуратурата сложи край на разследването за смъртта на 16-годишния Кристиян, което потресе Родопите.То стана в девинското село Триград миналата година, след като момчето бутна с колата на баща си туристи и избяга. Той бе търсен две седмици от стотици в целия район. В акцията участваха полицаи с кучета, граничари, близки и туристи. Намерен бе от баща си Радослав Младенов в гората над изхода на пещерата „Дяволското гърло“ под урва.

Тялото бе в напреднал стадий на разложение. Момчето било паднало от над 100-метрова скала, която се намира над пещерата. Смъртта е настъпила веднага. Съдебният лекар установява, че Кристиян е починал още в нощта на катастрофата. Тогава ученикът удря петима гости на селото, между които и две деца, след което се забива в крайпътно дърво. От сблъсъка момичето в автомобила изпада в безсъзнание. Кристиян излиза през вратата и вижда лежащите на земята. Вероятно е помислил, че ги е убил и побягнал към високата скала. Разпитани са десетки свидетели. Извършени са и няколко експертизи, включително и психологическа послесмъртна на загиналото момче.

"Прокуратурата е прекратила наказателното производство. Няма доказателства и улики някой да е причинил смъртта му. Производството за причинени телесни повреди и шофиране без да има право продължава", каза зам.-окръжният прокурор в Смолян Недко Симов.

След като е ударил пешеходците с колата на баща си, най-вероятно младежът е бил в шок и изкачването му до върха на скалата е било целенасочено. Разследващите не откриват убиец, не стигат и до заключението за нещастен случай.

Коментари