Проговори най-близкият човек на убиеца Полфрийман в затвора

През изминалите 12 години осъденият за убийството на студента Андрей Монов най-често общува с пастор Иводор Ковачев. Той служи в Софийския централен затвор от 22 години. Помни първата си среща с австралиеца Джок Полфрийман смътно, съобщи NOVA. 

„Направи ми впечатление желанието му бързо да излезе от тази ситуация. И естествено аз се оказах на пътя му. Или той се оказа на моя път. И започнахме редовни срещи”, разказва пасторът.

В началото австралиецът често избухвал.

Полфрийман е бил с 2 сериозни провинения, едното от тях - опит за бягство.

„Агресираше. Мисля, че и сега би го направил, ако някой се опита да му каже, че той планирано е извършил престъпление. В неговия ум, не знам защо, когато кажеш „убийство”, това означава, че си го направил предварително и умишлено”, обяснява пастор Ковачев.

Той е човекът, който дава положителна оценка за промяната у Джок Полфрийман. А Софийският апелативен съд я взема предвид при решението си за предсрочното му освобождаване.

„Аз не се явявам защитник, а човек, който дава своето наблюдение от годините работа с него. Това не е оценка, а нещо като мнение. И то е, че Джок е бил постоянен през годините, използвал е всеки един момент да се среща с мен. Искал е да се среща и да говорим за неща, които него го вълнуват. Говорили сме много за вяра”, допълва пасторът. 

Той видял положителна промяна у Полфрийман и на практика, защото осъденият почти не спирал да работи, докато бил в затвора.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?