Проговори бащата на убиеца от Костенец

Георги Зайков, бащата на печално известния Стоян Зайков-Чане от Костенец, за когото се твърди, че зверски е убил бившата си жена Милена Шишкова и съседа си Валентин Петров, специално потърси медиите с покъртителна изповед и нескрит гняв, пише "Зарата".

“Как може  да пишат, че не искаме да погребем сина си, това са абсолютни лъжи! Кой им казва на тия журналисти да пишат глупости?! Ще ги  съдя тия лъжци!”, изригна почерненият  баща. До ден днешен той не вярва, че синът му е убил снахата. Твърди, че семейството е спазило законовия ред да напише молба до прокуратурата, за да може да прибере трупа на Стоян и да го погребе. Редът е наблюдаващият прокурор – в случая Ивайло Медаров, да даде позволението си. Такъв отговор липсвал.

“Лъжат, не знам защо лъжат. Три седмици чакаме за отговор, няма. Ето днеска 19 юни пак отиваме с малкия син да пишем молба – така ни каза чиновничката. Не можело да ни дадат трупа без прокурорска заповед. Какво, не заслужава ли да го погребем, или някой има интерес да раздува, че никой не бил потърсил трупа”, реди мъжът в черно.

Георги признава, че от години не са били близки със Стоян, но трагедията сближила семейството на покойната Милена и тяхното. Той и жена му Павлина, майката на Чане, били и на погребението на фризьорката, и на помена за 40-те дни от смъртта й.



“Общуваме, как да не общуваме, нали дете има”, не крие човекът. Потвърждава, че правата да бъде настойник на 15-годишния Стивън са отсъдени на сестрата на покойната му майка, но разкрива, че момчето повече е при него и Павлина. Вчера пък взели документа, с който държавата отпуска на детето пенсия от… 113 лева.

“Не е вярно и това, дето психолози работели с него! И това е лъжа. Докато уж разследваха, точно криминалните психолози го побъркаха, с часове го разпитваха без храна и вода. Сега ние си го гледаме. Ще се свържа с психолози, имам хора – няма да се мине без това”, казва дядото на Стивън. По думите му след трагедията тийнейджърът понасял случващото се “по-мъжки от всички”, но напоследък започнал да става нервен и все по-мълчалив. А вчера отронил пред близки: “Ще взема да си сложа въжето, да се свърши”.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?