Подай сигнал

Проф. Мермерски: Имам препарат, който унищожава всякакви вируси и бактерии

Учените в САЩ са създали препарат против чумата по свинете, но той още е в тестов период

България

от Проф. д-р Христо Мермерски, бивш зам.-министър 2350 прегледа 0

Проф. Мермерски: Имам препарат, който унищожава всякакви вируси и бактерии

При чумата по свинете е една жестока история! Става въпрос за вирусно заболяване, а аз разполагам със средство за унищожаване на вируса. Това не са лозунги, занимавам се с наука 62 години. Имам разработени и други природни средства.

Предложих на д-р Дамян Илиев, генерален директор на БАБХ, и той се съгласи да проведа експеримент - да ми отделят 4-5 заразени прасета, на които да приложа мой препарат, който убеден съм, ще унищожи вируса. А с него и причинителя на болестта. Препаратът унищожава всякакви вируси, бактерии, микроби, нисши гъби - цялата болестотворна микрофлора. Изключително ефикасен е при грипни заболявания.


При това съдържа само природни продукти, без никакъв страничен ефект. През 2018 г. произведох ограничени бройки от двете разновидности. Тествани са и действат безотказно - унищожават бързо вирусите в дихателната система при впръскване в носа и гърлото. Благодарение на този препарат от 20 години не съм боледувал от грип.


Убеден съм, че ще подейства и при прасетата, защото става въпрос за продукт, който тотално унищожава вирусите. Смятам, че ще бъде достатъчна седмица, за да оздравеят животните. При това в експеримента ще участва ветеринарен лекар и лаборант, който да изследва наличие на вируса.


Д-р Илиев обаче предлага да отида в свинеферма в някоя от засегнатите общини около Дунава, но като човек на 85 няма как да пътувам в жегите. А и предпочитам да осъществя експеримента в частна ферма. Обадих се в Пазарджик и в Белозем, където ми е по-близо, но там нямат болни прасета.

Вирусът не е опасен за човека, но за свинете е смъртоносен. Преди време Китай унищожи всичките си прасета, за да спре болестта.


При термична обработка месото не е опасно за консумация. Затова хората, които ще колят прасетата сега, трябва да подложат месото на обработка при 82-95 градуса, при което вирусът се унищожава.


Впрочем учените в САЩ са създали продукт против свинска чума, но той е още на фаза лабораторно създаване. Вероятно нашите власти се надяват да ни бъде предоставено, но със сигурност ще бъде скъпо. Трябва да действаме, а не да си купуваме тонове надежда, докато загробваме тонове прасета.