Подай сигнал

Проектът „Въча” стартира! Ще пием чиста вода от Родопите

Областният управител и израелска компания подписаха договор за предпроектно проучване

Пловдив

от Гергана Василева 3742 прегледа 0

Проектът „Въча” стартира! Ще пием чиста вода от Родопите

Областният управител на Пловдив Здравко Димитров и изпълнителният директор на израелската компания „Аш Индъстрийз” подписаха договор за предпроектно проучване на трасето за чиста питейна вода от „Въча”. Това стана преди минути. Така на практика се дава старт на дългочакания проект, който ще снабди Пловдив с чиста вода от Родопите.

„Винаги съм казвал, че питейната вода е над всичко. Искам да пожелая успех на фирмата, която е спечелила. Защото този успех е важен както за Пловдив, така и за областта. Искам да благодаря на екипа, който работи от област Пловдид, без които това предпроектно проучване нямаше да може да се случи”, каза Здравко Димитров. Той подчерта, че този първи етап ще даде насоките за проучването, проектирането и самото изпълнение.

Израелската компания „Аш индъстрийз“ ООД пребори осем фирми и взе поръчката за предпроектното проучване по снабдяването на областта с вода от каскада „Въча-Доспат“. Това включва геоложки, хидрогеоложки и геодезически проучвания, изготвяне на хидравлични модели, анализ на качеството на водата от съществуващите водоизточници, на качеството на суровата вода от бъдещия водоизточник, както и подготовката на социално-икономически анализ, а също и на разходите и ползите и други. Прогнозната цена е 350 000 лева.

„Аш Индъстрийз” ООД получи 95,2 от възможни 100 точки по процедурата, като зад нея са останали седем компании – „Обединение „ВС Въча 2019”, „Аквапартньор” ЕООД, „Рутекс” ООД, Севко Енергопроект” ООД, „Уотър Дизайн” ЕООД, „Делфин Проект-екотехника” ООД, „ВиК – Инфраструктурно проектиране”.

Израелците са дали най-висока цена при поръчката – 349 хил. лева при прогнозна цена от 350 хиляди.

Коментари


Наблюдателите не печелят !Влез в играта !Горещ летен бонус 1000 евро при депозит 10 евро !Регистрирай се !https://bit.ly/2HKWzdH

От тези хора и най голямата глупост може да се очаква!!!!

Защо лъжете хората???? Водата във "Въча" е помийната яма на Родопите!!!

По-добре дайте офертата на мен, и килимите ви ще изпера, и водопровод ще ви прекарам

Пак ли.

Ми дано имаме пари да я плащаме.

Малииии маминия се пръска от яд.

Леле колко е нафукан Здравко, голям смях! Сякаш разбира нещо от това дето се случва! 4 години не знае що е Областен управител и сега предизборно пред камерите!

Г-н областен управител Димитров, не бива да се подчинявате на всяка глупост която ви се подава от Бойко. Пък и той ми трябва за Белене. Вие имате бъдеще, помислете! Как така ЧУЖДА държава ще дупчи и проучва нашите ЗЕМИ? На какво ОСНОВАНИЕ бяха предпочетени? Като се има предвид КРИМИНОГЕННИЯ ФАКТОР, свързан с държавата Израел, от който пострада БЪЛГАРСКОТО ВЪЗДУХОПЛАВАНЕ, трябва ли сега да им дадем и ЗЕМИТЕ си, защото навремето ги спасихме от УНИЩОЖЕНИЕ? КОЙ НА КОГО дължи вечна БЛАГОДАРНОСТ? Но ние се зъбим на тирана само в кафенетата, нали? Кой е ТИРАНА в съвремения свят, г-н Димитров?

Където е текло - пак ще тече. Ще пиете точно толкова колкото и от приватизацията на Балкан.

Да пием студена рудопска вода. Дано стане по скоро. Поздрави за Заравко Димитров!!!

Ще пием,като намерим зоо милиона .Разбирай след около 20 години или никога.