Подай сигнал

Проектите на Тотев - истински лъжи

За втори път сме в риск да изпуснем 100 млн. лева за Водния цикъл, Голямоконарско шосе потъна в забрава

Пловдив

от Валентина Йеремиева 5802 прегледа 0

В края на втория кметски мандат се потвърждава максимата, че най-много се лъже след лов и по време на избори. Твърде дълъг е списъкът с неизпълнените обещания, които многократно сме чували от пловдивския кмет.


Проектът за Водния цикъл на стойност 100 млн. лева продължава да събира прах в чекмеджето на пловдивския кмет. След като преди четири години градската управа изтърва шанса да подмени старата ВиК мрежа в район „Северен” и да реконструира Пречиствателна станция, сега отново е изправена пред риск да изпусне осигурените европейски пари.


Разширението на Голямоконарско шосе щеше да стартира в заранта на първия кметски мандат, но и до днес не е прокаран и един метър от новия път. В забрава потъна изграждането на мост над Марица от бул. „Копривщица” към „България”. Идейният проект за подлез „Модър" - "Царевец” беше изготвен преди две петилетки, но и тази година

строежът няма да започне.


Разминахме се с разширението на бул. „Васил Априлов” и Коматевско шосе, с втория гребен канал и нов парк с площ 600 дка до Гребния канал, с реконструираната на думи ул. „Даме Груев”, с Южен обходен колектор и обновената Дондукова градина, където дори и старите фонтани днес не работят. Все още нямаме нито един многоетажен паркинг, въпреки че ни обещаваха цели четири.


При дефицит на места в детските градини и ясли дори не е обявена поръчка за нова забавачка на бул. „Александър Стамболийски”.

Фатално

закъсняха обектите, които трябваше да бъдат готови за Европейска столица на културата

- пл. „Централен” и художествените галерии. Във фризера отиде обещанието за артцентър Тютюнев град. Не дочакахме олимпийски плувен басейн, нито строители на стадион „Пловдив”. Провали се и проектът за социализацията на Марица. Реката е обрасла с храсталак, който превзема дори и стълбите. Спука се и балонът за атракции и изложби през 2019-а на Адата.

В същото време трафикът в града от ден на ден става все по-инфарктен, защото пътищата си останаха със старите габарити, а колите се множат. Пускът на единствения нов булевард „Северен” беше отложен с една година заради мудността на общинските чиновници. На опашката сме по санирани блокове. Електронното таксуване в градския транспорт трябваше да бъде пуснато преди три години и половина, но и днес го няма. Подлезът на ул. „Гладстон”, ремонтиран за 6 млн. лева от държавната субсидия, потъна под вода при първия по-голям порой.


От предизборната кошница сега отново ще се вадят обещания. Да внимаваме обаче с повтарячите. Един от тях е цар на истинските лъжи.

Коментари


А бе хора, като не ви харесва Пловдив не тролете, като побеснели кучки и платени проститутки, ами си идете обратно по селата с външните тоалетни! Там кметовете са страхотни, пътищата са широки, работа има на полето, колкото щете и наводненията отнасят целите къщи барабар с колите!! моля ви се стига харчите парите на опозицията!

МОЛЯ , МОЛЯ ГЕРБЕРУГИ. ЧЕРВЕНИЯТ ШОПАР ГЕРГЕЛАН Е ВАША СВИНЯ. КОЙ МУ ДАДЕ 43 МИЛИОНА!!!!! ЗА 2 ДЕКАРА ДУПКА ВЪВ ВАРНА ,НА ЦЕНИ ПО-ВИСОКИ ЗА КВ.М. И ОТ МАНХАТЪН. МАРИЦА ЛИ БЕШЕ ИЛИ СИРОМАХА СЛАВЧО. МАЙ ГЕРБ БЕШЕ А!?!?!?!ПОСЛЕ ЩО ШОПАРА НА ИЗБОРИ ПОДКРЕПЯ ВИНАГИ ВАШИЯ МОШЕНИК МАМИНИЯ

Естествено , че маминия вече няма да е кмет. Той е бъдещ затворник. Тук Валя е абсолютно права.

Майко мила, щом Валя - дежурния писател на бъдещия кмет на пловдив - 3-4 месеца преди избори , плюе по Тотев , няма да е той Кмета, друг ще да е ? Гледайте и четете кво ще напише - Зико Тъпака, или за Славчо Гьосурта, може и за Кака Здравка ? Тая Валя е като баба Ванга - познава Кметовете на Пловдив .

КОРУПЦИЯ И ИНТЕРЕСИ ! Това е "управлението" на сегашния кмет! Пълен провал на "Пловдив - европейска столица на културата"! За сметка на това много добре вървят строителството на хотелите и сградите на татко и батко , пълни се хотела на мама!

много точно написано от валентинчето под диктовката на свинаря.сега на изборите като спечелят-ама друг път-зкпчто от с.баня или здравчето ще има за всички мед и масло.на всяка улица по две забавачки .ще има галерии и молове.абе изобщо много много.не е лошо под логото на марица да пишете -БСП

И тия умни светофари ни разкатават фамилията. Ремонта на Кукленско шосе нещо зацикли. Машините изчезнаха някъде. Поне така беше през изминалия уикенд.

ДА ГО ПРИБИРАТ ВЕЧЕ ТОЗИ ГРАНДИОЗЕН ЛЪЖЕЦ...ВИДЯХ ТЕ ЛИ МУ ОБКРЪЖЕНИЕТО - СПАРТАК НИКОЛОВ РАЛЬО РАЛЕВ КАЦАРСКИ И ТОЙ САМИЯ ...ТОВА УПРАВА ЛИ Е ТОВА Е БАНДА ШАЙКА...............КРАДЦИ....ДО ДУПКА ЕКСПРОППРИЯЦИЯ НА ИМУЩЕСТВАТА ИМ....И КАТО СА КАДЪРНИ ЩЕ СИ НАВАКСАТ....КАТО ИЗЛЯЗАТ ОТ ПАНДИЗА....

По некадърна общинска управа Пловдив не е имал..

Конците се дърпат от горе. Ние си избираме управниците.