Процесът срещу Сотир Янков стартира отново на 11 април

Известният като Дон Портокал цитрусов бос Сотир Янков застава отново пред Пловдивския окръжен на 11-и април. За тази дата е насрочено разпоредителното заседание по делото.

Обвинителният акт срещу Сотир Янково е внесен повторно в съда на 16 януари, научи "Марица". Това се случи 2 години след като окръжните магистрати върнаха на прокуратурата предишния вариант на обвинението заради процесуални нарушения.

На 12 януари 2016 г. Окръжният съд прекрати делото срещу Янков, съпругата му Елена, дъщерята Мария и още 9 заподозрени за източване на ДДС чрез фирми бушони в размер на 5,5 млн. лева. Магистратите върнаха обвинителния акт на прокуратурата за отстраняване на пропуски и процесуални нарушения. Това стана по настояване на адвокат Мария Гърбатилова, защитаваща Живко Бабачев, един от периферните играчи в схемата. Така Янков и останалите разследвани се разминаха с реален съдебен процес.

Групата бе арестувани при мащабна акция през 2012 година, когато от НАП засякоха измами с ДДС в размер на 5,5 млн. лева. Всички участници в съмнителните търговски сделки престояха в ареста, но после бяха освободени с различни гаранции. За Сотир Янков се твърди, че от онзи момент живее в Гърция, където има бизнес. От семейството му обаче са категорични, че фалиралият предприемач прекарва времето си вкъщи.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?