Подай сигнал

Проблем! Хванаха нарушител, но не знаят къде

Крими

от Георги Василев 1451 прегледа 0

Проблем! Хванаха нарушител, но не знаят къде

Глоба в размер на 50 лева, наложена на пловдивчанин, който паркирал пежото си върху тротоара, падна в съда. Причината е, че в наказателното постановление не била посочена правилно улицата, на която е извършено нарушението.

Санкцията била наложена от служител на „Общинска полиция“ на 20 септември м.г. Тогава екип от униформени се отзовали на граждански сигнал за неправилно паркирани автомобили на гърба на жилищна сграда, която се намира на бул. „Княгиня Мария Луиза”. Автомобилите обаче били на малката улица „Гео Милев“, която е успоредна на булеварда. Във фиша, който служителите залепили на прозореца на пежото, пишело, че колата се намира на бул. „Мария Луиза“. Униформените явно са се объркали, защото входовете на сградата гледали към нерегламентирания паркинг.

Собственикът на колата веднага оспорил мястото на нарушението. В резултат бил съставен акт, в който отново пишело, че е колата била на бул. „Княгиня Мария Луиза”. При предявяване на акта засегнатият отново вписал възражението си.

Този път била изготвена докладна, в която било посочено, че паркираните неправилно автомобили били отзад на сградите, където са входовете им, а малката улица, която се намирала там, била ул. „Гео Милев”. Въпреки това в наказателното постановление, което шофьорът оспорил пред съда, отново не било посочено правилното място.

Това е и причината магистратите от Районен съд - Пловдив да отменят наложената глоба - стигнало се до извода, че няма как по това време шофьорът да е паркирал неправилно на бул. „Мария Луиза“, тъй като по това време колата му е била на улица „Гео Милев“.

Коментари