Пробив! Задържаха антимафиот за корупция

Служител на Главна дирекция Борба с организираната престъпност е бил арестуван вчера по обвинение в корупционни действия, съобщи блиц. Антимафиотът е бил част от организирана престъпна група, извършвала противозаконни действия на територията на София.

Въпросният служител е разработван от отдел Вътрешна сигурност в МВР. Арестуваният служител на този етап се възползва от правото си да не дава обяснения. Има информация, че са събрани голям брой надеждни доказателства. „Обвиненията срещу него са за участие в организираната престъпна група и лично укривателство. Към момента са известни случаи за това, че същият служител на МВР е предупреждавал собственици на магазини за предстоящи проверки, касаещи продажба на ментета. Документирани са няколко такива случая. Към онзи момент той е бил част от 4 РУП, в „Икономическа полиция”, обясни зам.-главният прокурор Иван Гешев. 

От думите му стана ясно още, че към момента въпросният служител на реда от по-малко от година е служител на ГДБОП. „Дейността, за която е привлечен към наказателна отговорност, няма нищо общо с работата му в ГДБОП”, уточни Гешев. Не е имало сигнали срещу него. Подал е молба да бъде преназначен  в ГДБОП, не е гонен от 4 РУП. „Съществува вероятност към наказателна отговорност да бъдат привлечени още лица. Компромиси няма да има и не ги правим”, каза още зам. главният прокурор.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?