Принц Чарлз и Камила – една любов с щастлив край

Камила и Чарлз се запознават през 1970 г., когато бъдещата съпруга на принца е на 23 години. Запознава ги една от бившите приятелки на Чарлз - Лусия Санта Круз, дъщеря на посланика на Чили.

Не след дълго двамата започват да се срещат, но когато година по-късно принца се присъединява към Кралски военноморски сили двамата прекратяват връзката си. Кралските биографи са споменавали, че по това време Камила е определяна от двореца като „неблагонадежден партньор" за престолонаследника.

В края на 70-те Чарлз среща лейди Даяна Спенсър, която тогава е на 16 години. Четири години по-късно принца й предлага брак и двамата се женят. По това време принца и Камила са възобновили любовта си и се срещат тайно.

Няколко дни преди сватбата си с Даяна, Чарлз подарява на Камила гривна, украсена с F и G, които са инициалите на тайните им имена - Гладис и Фред.

Принцеса Даяна знае за връзката между Чарлз и Камила от самото начало. Не е чудно, че дамите не се харесват. Даяна нарича съперничката си "ротвайлер", а в писмата си до Чарлз, Камила определя съпругата на принца като "нелепо сътворение".

Успяват да държат връзката си в тайна близо 6 години, когато към пресата изтичат записи на телефонни разговори между двамата и целия свят научава за любовната афера, която става известна като „Камилагейт“. Няколко месеца по-късно от британския двор официално признават за проблеми в брака на Чарлз и Даяна, а през декември 1992 година става ясно, че двамата са разделени.

Принцът признава в телевизионно интервю, че има извънбрачна връзка, назовавайки Камила като своя любовница. Даяна прави същото, като тогава заявява прословутата си реплика – „В брака ни беше пренаселено, защото бяхме трима“.

Въпреки че Камила се опитва да остане незабелязана през този период, тези разкрития я правят изключително непопулярна. Слуховете са отричани от нейните приятели, които твърдят че всичко е медийна измислица, превърната в градска легенда. Чарлз обаче потвърждава в интервю пред Джонатан Дъмбълби, че двамата са възстановили връзката помежду си, след като вече са били сключили бракове. След това семейство Паркър Боулс съобщава за собствения си развод през 1995 г.

Елизабет II категорично отказва да приеме връзката на сина си с жена, която е развалила не само неговия, но и своя брак и чиито съпруг все още е жив.

Женят се едва през 2005 година само на гражданска церемония, на която Кралицата не присъства. Тя обаче се присъединява към останалата част от семейството за последвалата църковна молитва и така дава благословията си на влюбените.

Днес херцогинята на Корнуол се ползва с благоразположението не само на Кралицата, но и на самите британци, които във времето й простиха, че стана причина за развода на принца и Даяна.

Близки до кралската фамилия разкриват, че Чарлз и Камила най-сетне са намерили покой в любовта след десетилетия на криене и скандали.

Двамата били изключително щастливи и твърдели, че това е истинската любов.

Любопитен факт е, че през март 2013 г. се появиха информации, че Принц Чарлз и Камила Паркър Боулс са подали документи за развод. Според информацията Кралица Елизабет Втора е основният инициатор на раздялата, след като с Камила се скарали публично и тя нагрубила кралицата.

Слуховете обаче не намериха реално и потвърждение и двойката изглежда щастлива заедно.

Източник Дарик

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?