Приказна луна кацна на Небет тепе ВИДЕО СНИМКИ

С настъпването на нощта културният живот в Пловдив се събуди, а улиците на града гъмжаха от хора и суета. На всеки ъгъл можеше да се забележат изпълнители на различни видове изкуства – като започнем от въртене на огън, минем през рисуване на открито, уличен театър за деца и стигнем до луни, поставени на Римския стадион и на Небет тепе. Така започна втората вечер от нощта на музеите и галериите. 

Най-вълнуващ за пловдивчани се оказа спектакълът пред общината. Там артистите по изящни изкуства Ремо Шутто и Александър Камберов завършиха на живо инсталация от картини и скулптура под звуците на музикално оформление от Саня Баракова. Малчуганите, от своя страна, бяха впечатлени от огнените бухалки.

Нямаше пловдивчанин, който да не си направи селфи или да не се снима с пристигналите в Пловдив от Матера две луни. Докато първата, която се намира на Римския стадион, беше добре осветена, то тази на Небет тепе създаваше приказна атмосфера. Античният театър пък бе завладян от музика и светлина, които се бяха слели в едно. 

Програмата на Нощ Пловдив 2019 продължава и утре. Пловдивчани и гостите на града могат да избират между над 120 събития. И през трите дни библиотеки, музеи, галерии, антикварни книжарници, ателиета и театри са с широко отворени врати за посетителите. 

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Ще има ли ротация на кабинета или отиваме на избори?