Пригответе си вкусно черешово смути за закуска

Черешово смути

Необходими продукти:  

1 водна чаша череши

1 брой банан

1/2 брой лимон

Начин на приготвяне: 

Измийте черешите добре и отстранете костилките им. След това ги сложете в торбичка във фризера, за да се замразят за няколко часа.

С блендер, шейкър или кухненски робот пасирайте замразените череши, заедно с обеления банан и сока на лимона, а ако черешовото смути ви се стори твърде гъсто, може да добавите и ½ чаена чаша вода. Пасирайте до получаване на еднородна смес.

Черешов пай  

Необходими продукти:

за черешовия конфитюр:

1 кг череши

200 г захар

3 с. л. нишесте

1 с. л. лимонов сок

150 мл вода

1 пакетче ванилия   

за тестото:

300 г брашно

120 г маргарин

60 г краве масло

5-6 с. л. вода 

Начин на приготвяне:

Брашното, маргаринът и маслото се разбъркват с миксер. Прибавя се водата, замесва се и престоява около 20 минути. След това се разделя на две части. През това време се приготвят черешите. Смесват се с водата и се слагат на умерен огън да поврят 10 минути. Захарта се разбърква заедно с царевичното нишесте. Изсипва се при черешите. Разбърква се, докато сместа се сгъсти. Маха се от огъня и се прибавят ванилията и лимоновият сок. Оставя се да изстине. Разточва се кора от едната част на тестото. Тя трябва да е по-голяма от тавата за печене. Съдът за печене предварително се посипва с брашно. По същия начин се поръсва и тестото. След като се навие на точилка, разточеното тесто се постила в тавичка с диаметър 20-30 см, като кората трябва да стигне до горния ръб на съда за печене. Конфитюрът от череши се разпределя равномерно върху кората. Втората част от тестото се разточва и изрязва на еднакви по големина ленти. Те се поставят на равни разстояния, като се сплитат под формата на кошница върху черешите.  Черешовият пай се пече около 40 минути в предварително загрята на 150 градуса фурна. Сложете тавата на най-долната позиция.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?