Пригответе се за спокоен сън с тези 8 прости стъпки

Не сте сигурни кога да спрете да пиете кафе и кога да спрете да се взирате в екрана, за да успеетеда заспите нормално? Или пък кога точно да изперете чаршафите си? Учени са проучили внимателно отговорите на тези и други въпроси, свързани с проблема за спокойния и здравословен сън на модерния човек. Ето техните препоръки за вашата рутина, ако искате да спите нормално и добре всяка вечер:

Внимавайте с късния прием на кофеин – клиниката Мейо съветва да се ограничи приема на кофеин до 400 мг на ден, което е равностойно на две до три чаши кафе дневно. Имейте предвид, че количестото кофеин варира много сериозни при различните видове кафе: докато чаша и половина кафе от Старбъкс съдържа дневната ви доза кофеин от 400 мг, за нея ще трябва да изпиете 4 чаши кафе в МакДоналдс.

Не се побърквайте по опасността от бактерии – да, истина е, че при едно нормално пътуване с метрото ще сте изложени на близо 600 вида бактерии, но реалността е, че почти всички от тях ще са безобидни за вас и вашето здраве.

Намалете алкохола – пиенето дори на малки количества е свързано с редица болести.

Хидратирайте се редовно – да сте добре хидратирани е наистина ключово. Над 60% от нашите тела е вода и ако не си набавяте достатъчно може да получите главоболие, умора и други проблеми. Освен вода приемайте и храна, която ще ви доставя вода, като карфиол, патладжани, чушки и спанак.

Почивайте си от екрана – това няма нужда от особен коментар, просто на всеки 20 минути дайте почивка на очите си за поне 20 -30 секунди.

Обръщайте внимание на порциите си – всичко се е увеличило значително през последните години, дори размера на чиниите и чашите в заведенията. Не преяждайте, или ако сте на вечеря вземете една трета от храната си за дома.

Чаршафите ни са истински зоопарк за всякакви бактерии и гъбички.Комбинацията от пот, животинска козина, почва, прах и други са достатъчно да ви разболее или поне да получите алергия. Сменяйте чаршафите си на поне 7 дена.

източник: обекти.бг

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?