При кавга за паркиране: Дядо хем го биха, хем го глобиха

Възрастният водач беше изправен пред съда, тъй като той провокирал мелето

Двама шофьори се псуваха и биха след скандал за паркиране в Пловдив. Единият от тях, който е пенсионер, се смята за инициатор на мелето и ще трябва да плати и 200 лева глоба по Указа за борба с дребното хулиганство.

Инцидентът станал във вторник по обяд, когато дядото искал да намуши автомобила си в тясно паркомясто, а другият шофьор изчаквал маневрата, за да премине. Първият сметнал, че колегата му пречи на паркирането, и станала кавга. Двамата започнали да се псуват и да си разменят неприлични жестове, но не успели да се разберат.  

За да се разправи с опонента си, пенсионерът слязъл от колата, като взел със себе си и ключа за гуми. Станало сбиване, при което дядото посегнал, а другият водач му нанесъл един удар в областта на лицето. Схватката била прекратена от насъбралите се на мястото граждани. 

Като провокатор на мелето, нарушителят бил изправен пред съда. Магистратите изслушали свидетелите и прегледали запис от намираща се в близост охранителна камера, който също потвърдил, че именно старчето е предизвикало мелето. Деянието било квалифицирано като дребно хулиганство. 

Според закона предвидените наказания са „задържане в ареста“ или „глоба“. Тъй като мъжът бил с 250 лева пенсия, наскоро лежал в болница, пък и пострадал при сбиването, съдът преценил, че паричната санкция в размер на 200 лева ще бъде най-подходяща.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?