Президентът гледа мача Ботев - Локо на живо

Президентът Румен Радев е потвърдил, че ще гледа на живо финала утре вечер, информираха организаторите от Професионалната лига. Той е първият държавен глава, който ще присъства на пловдивско дерби. Заедно с Радев, който дълги години и живял под тепетата, в ложата ще бъдат Николай Копринков, Пламен Узунов и ген. Стефан Янев. 
В досегашната си история дербито е било уважено само от бивш премиер. Симеон Сакскобургготски седна на Лаута до тогавашните клубни президенти Александър Тасев и Димитър Христолов на двубоя през март 2007 година.

Междувременно се разбра, че малко повече от 16 000 са закупените билети за финалния мач на турнира за Купата на България. Остава само ден, в който ще се продават талоните, тъй като в деня на двубоя няма да се търгуват, защото срещата е определена като рискова. 

От Професионалната лига изказаха благодарност за голямата съпричастност към организацията на двубоя на ръководствата на Ботев (Пловдив) и Локомотив (Пловдив), Община Пловдив и Областната управа на града, СДВР и ОДМВР - Пловдив. Същевременно от ПФЛ призоваха привържениците на отборите към толерантно поведение в деня на мача и по време на самия финал. "Нека всеки подкрепи любимия си клуб с ангажираност към историческия характер на спортното събитие за град Пловдив и турнира за Купата на България", обявиха от Лигата.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Добра покупка за Локо Пд ли е Реда Рабей?