Превръщат стъклените бутилки в изолация

Всяка година над 60 000 тона стъклени бутилки и буркани ще получат нов живот, след като партньорите обединяват усилията си за почистване, сепариране и обработка на домакинското стъкло, преди да го превърнат във високоефективни и енергоспестяващи изолационни решения, пише izolacii.eu.

Първото по рода си в света съоръжение на Veolia използва най-новите технологии за сортиране и отделяне на стъкло на микрониво с изключителна точност, добивайки ултрачиста суровина от стъклени трохи. Уникалните машини включват вибриращи екрани за сортиране по размери, магнити за извличане на черни метали и сепаратори с вихрови токове за цветните материали.

Новото съоръжение позволява на Knauf Insulation да осигури стъкло за производството си и да увеличи максимално използването на рециклирани материали вместо природни минерали.  

Събраното стъкло се равнява на над 350 милиона бутилки, изхвърляни годишно - които в противен случай биха се оказали на сметището или биха замърсили околната среда. С инвестиция в размер на 10 млн. паунда и десетгодишен ангажимент от страна на Knauf Insulation, двете компании демонстрират своята отдаденост на устойчивото и кръгово производство.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?