Председателят на „Русофили“ Николай Малинов също е задържан за шпионаж

Председателят на Национално движение "Русофили" Николай Малинов също е задържан по разследването за шпионаж, научи "24 часа".

Той е бизнесмен, бивш народен представител и е начело на русофилите от няколко години. Два пъти е избиран за народен представител.  В ареста бе и секретарят на най-голямата неправителствена организация Юрий Борисов, бивш главен редактор на вестник "Дума" и бивш депутат  в три парламента. За задържането му съобщи съпругата му. Заедно с тях е отведен и зам.-председателят на движението Милен Чакъров. Малко по-късно Борисов бе освободен. Бил е разпитван само като свидетел.

Още не се знае дали на Чакъров и Малинов са повдигнати обвинения по разследването за шпионаж, който предвижда затвор от 5 до 15 г. лишаване от свобода. Разпитвани са повечето от зам.-председателите в Национално движение "Русофили", но само като свидетели. 

 "Това е пропагандна акция. Шпионаж в полза на Русия е просто смешно. Дългосрочната цел е да се отврати българския народ от Национално движение "Русофили". Ние поддържаме нормални отношения с една велика страна, която ни е освободила", каза пред "24 часа" Владимир Чучуев, който е един от зам.председателите на движението. 

От прокуратурата отказват да коментират арестите. 

 

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?