Предприемаческа мрежа дава рамо на стабилни компании

Целта е да ги направи още по-успешни, за да се утвърдят на международните пазари

Предприемаческата мрежа „Ендевър България“ търси силни компании  в различни сфери на икономиката, които развиват бизнес в Пловдив и областта. Идеята е да ги подпомага и направи дейността им още по-успешна чрез своите  контакти на целевите си пазари, партньори и инвеститори в 30 страни, в които глобалната организация Ендевър оперира.

В тази връзка преди дни под тепетата се проведе първата среща с цел идентификация на компании и личности с потенциал да развиват успешен международен бизнес от България. Официален гост бе Стефан Стоянов, заместник-кмет по "Oбразование, бизнес развитие, европейски политики и международно сътрудничество". Той даде пример с Тракия икономическа зона и ситуираните там компании, които могат да си партнират с Ендевър.

По думите му, глобалната мрежа е световен пример за създаване на добри предприемачески екосистеми. Компаниите в региона, привлекли чуждестранни капитали, могат да потърсят по-иновативни и предприемчиви подходи в работата си. Ние се опитваме като ментори да насочваме фирмите точно в такава посока, коментира Любомир Минчев, основател на водеща IT компания и член на борда в българското звено на международната организация. Изпълнителният директор на българския  офис Момчил Василев коментира, че извън столицата има много интересни бизнеси, които имат потенциал да се развият на международно ниво и да създават добавена стойност за локалните си икономики.

Какво е Ендевър?  

Международната мрежа Ендевър избира и подпомага предприемачи с големи идеи и бизнеси, които имат потенциал да се разраснат бързо в международен мащаб.

Организацията има представителства в 30 страни. Фокусът е върху компании, които вече са успешни в това, което правят, но имат нужда от допълнителна експертиза, контакти, капитал и ресурси, за да предприемат следващата стъпка в своето развитие. България е третата страна в Европа, след Гърция и Испания, в която международната мрежа открива представителство през 2015 г.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?