Правят зеленчукова градина в ДГ "Снежанка"

Зеленчукова градина ще бъде изградена в ДГ „Снежанка“, стана ясно по време на символичната първа копка за реновацията на сградата. Сградният фонд и двора на учебното заведение също ще претърпят цялостна реконструкция. Причината – градината е построена през 1970г., а правените до момента ремонти не успели да подобрят достатъчно условията. „Очакваме крайният резултат да бъде една модерна база, в която да има нормален учебен процес“, обясни пред „Марица“ Анета Найденчовска директор на ДГ „Снежанка“.

ВиК и електро инсталациите на забавачката ще бъдат подменени, а фасадата й ще бъде пребоядисана. Учебното заведение ще разполага и с модерна климатизация. Дограмата също ще бъде заменена с нова, а подовете ще бъдат облицовани с ламиниран паркет.


Освен това ще бъде построена нова сграда. Тя е предназначена за физкултурен салон и плувен басейн. Изкопните работи по нея вече са започнали. В двора пък ще бъдат засадени нови широколистни и иглолистни дървета, и плетове. „Предвиждаме да поставим в двора и светофари и пътни знаци. Така децата ще могат да учат по лесно как да се движат по пътищата. Ще поставим и нови катерушки“, обясни ръководителят на проекта „Образователна инфраструктура“ Диляна Тодорова. Ремонтните дейности трябва да приключат до 200 дни.


В момента децата от сборните летни групи са разпръснати в 3 други детски заведения. По думите на Диляна Тодорова работниците щели да направят всичко възможно основната сграда да бъде готова до 15 септември. Реконструкцията на детската градина ще даде възможност броят на малчуганите в групите да бъде разширен. „Имаме шест групи, като до сега в тях имаше по 21 деца. Предвид новата база обаче вече във всяка група ще има по 25 деца“, обясни Анета Найденчовска. Така вече забавачката ще приема по 150 малчугана, вместо по 126.

Общата сума на проекта е 18 106 266 лева, 15 953 713 лева от тях са безвъзмездна финансова помощ.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?