Правят център за хора с деменция в Димитровград

Хората с увреждания в Димитровград вече имат спортна площадка. Вчера тя бе открита в рамките за почналите Дни на социалните услуги.

По този повод кметът Иво Димов посрещна зам.-министъра на труда и социалната политика Зорница Русинова и д-р Джейн Муита представител на УНИЦЕФ за България. Те се включиха и в специалния базар на великденски сувенири, изработени от деца и хора с увреждания, потребители на социалните центрове в общината.

„Виждам, че е един от най-младите градове в Европа, а един и от най-социалните градове в Европа и България. Димитровград е много активна община и пример във всяка една от темите на социалната грижа и подкрепа. Тук децата в нужда риск са интегрирани, има я активната подкрепа на най-нуждаещите се с топъл обяд и множеството центрове на подкрепа. Всичко това показва качество на социалната работа. Когато хората се грижат един за друг, младите хора имат много по голям шанс в България”, заяви заместник-министърът.

„За нас е изключително важно да имаме качествено предлагане на социалните услуги. Поздравявам всички димитровградчани, ангажирани в социалната дейност, за техния труд и всеотдайност, често превръщайки работата си в кауза. Общината се стреми да развива и надгражда постигнатото. До края на годината се надявам да започне изграждане на Център за възрастни хора с деменция, което е първи етап от нашите намерения, след което да създадем и Център за възрастни без заболявания, каза кметът Иво Димов.

Дните на социалните услуги се провеждат за четвърта поредна година. В тях участват представители на областни и общински социални служби, работещи в сферата.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?