Правителството подкрепя българските превозвачи СНИМКИ

  Декларираме категорична подкрепа от страна на правителството за българските превозвачи. Това каза министърът на транспорта Ивайло Московски във връзка с т.нар. "пакет за мобилност", зад който застават големите страни като Франция, Германия, Австрия и Италия.
 

"Разминаванията са на няколко места. На първо място става въпрос за задължителното връщане на водачите на транспортни средства у дома. Категорично сме против. Ние считаме, че тук се нарушават човешките права. Няма как да бъдат задължавани граждани къде да прекарват своята почивка", аргументира се министър Московски, пише Дарик.
 
Той подчерта, че друга тема, която не се приема от страната ни, е за "възможността за почивка в кабините на превозните средства", допълни той.
 

"Получихме пълната подкрепа на министър-председателя Бойко Борисов, предстоят ни тежки дебати, които за съжаление се бламират на ниво работна група. Последното заседание на работната група демонстративно е било напуснато от френския представител", поясни министър Московски.
 
Той припомни, че в сряда и четвъртък предстоят срещи между премиера Борисов, френския президент Макрон и германския канцлер Ангела Меркел, които не са конкретно по темата, но ангажиментът на правителството е тя да бъде дискутирана там. "Отправихме покана към ресорния еврокомисар по транспорт да дойде на среща в България, както с министър-председателя, така и с целия бранш и представителите на транспортните асоциации", допълни той.
 

От бранша благодариха за подкрепата и препотвърдиха готвения на 16-17 май протест. Те изразиха съмнение, че ако промените станат факт, много от българските превозвачи ще се преместят в други европейски държави.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?