Подай сигнал

Прасето те спасява, когато живееш с 250 лв. пенсия

България

от Гергана Василева 6660 прегледа 0

Прасето те спасява, когато живееш с 250 лв. пенсия

Прасето е единственият начин да оцелееш през зимата, когато пенсията ти е 250 лв. и трябва да я разпределиш за лекарства, ток и други разходи. Това тревожи мен и всичките стопани, които като мен гледат по едно прасенце за собствени нужди, разказа Кръстю Манчев от Съединение. Той обясни, че от няколко дни новините за разпространението на болестта са едни от най-коментираните сред стопаните както в Съединение, така и в селата наоколо.

"Молим се на Бог заразата да ни подмине. Всяка сутрин се будим и се питаме дали заразата не е стигнала и до нас. За да се предпазим, по няколко пъти на ден мия всичко - кочината, двора. Някои от съседите ми със сълзи на очи обясняват, че няма да преживеят, ако в двора им влязат полиция и ветеринари поискат да евтанизират прасето", разказа Манчев. Той обясни, че отглеждащите домашното животно за собствени нужди в Съединение не са много, но все още много пенсионери и семейства разчитат на това, за да изкарат спокойно зимата.

Коментари


До коментар 2 вони ти задника бе съсипаха горките хорица тия серсеми с фалшивата тревога за африканска чума по свинете по големи чуми от правителството ни няма и голямата воня на кочина идва от парламента ни тях да ги тръшне чумата до един да не остане един политик в парламента

Едно прасе струва 250 лв., един ханаански пръч струва също толкова. Една коза от същата порода е 90 лева. Въпросът е колко животни може да си позволи един пенсионер.

Вонята на кочина в територията е разболяла невинните животни. И да ги изколите всичките - вонята ще си остане.

ЗАЩО НИКОЙ УСЛУЖЛИВО РАЗСЛЕДВЩ ЖУРНАЛИСТ НЕ ДОПУСКА ТЕЗАТА ЗА УМИШЛЕНО ЗАРАЗЯВАНЕ С ЧУМАТА ПО СВИНЕТЕ? ЦЕЛ- ВНОС ОТ СТРАНИ ВЪВ ВЕЧНА СЕЛСКОСТПАНСКА ВОЙНА? СПОМНЕТЕ СИ ПТИЧИЯ ГРИП-ВНЕЗАПНО НАЧАЛО ГАРНИРАНО С ВЪПИЮЩО ПРОСТАШКА ИНФОРМАЦИЯ!