Познахте ли кой е този олигарх след 8 месеца арест

Специализираният наказателен съд остави в ареста Николай Банев. Молба за промяна на мярката му беше внесена от адвоката му Христо Ботев, според когото Банев стои в ареста осем месеца без да е внесен обвинителен акт.

„Доказателствата по делото бяха правилно интерпретирани от съдията. Това е единствената адекватна мярка към този момент за извършеното престъпление. Осемте месеца не са изтекли от както е взета мярката му от българския съд“, заяви прокурорът Мария Дойчева.

Оказа се още, че съдът не признава срокът, в който Николай Банев е бил в ареста във Франция и беше категоричен, че това по никакъв начин не е в разрез с правата на обвиняемия, както и че това не противоречи на европейската практика.

Решението на съда може да бъде обжалвано в тридневен срок от днес пред Апелативния специализиран наказателен съд. Заседанието е насрочено за 4 юли от 10 ч.

„Когато няма правосъдие, не говорим“, каза адвокатът на Банев Христо Ботев, според когото осемте месеца от задържането на Банев са факт. БГНЕС.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?