Подай сигнал

Позитанските деви - от Нинова до Елена

Или какви ще са ползите за родината и полезните идиоти, ако реализираме един BGexit

Коментари

от Красимир Димовски 3863 прегледа 0

В анкетата на Marica.bg "Ще гласувате ли на изборите за Европейски парламент?" има един фрапиращ отговор. Цели 17 % са заявили, че няма да гласуват, защото са за BG Brexit.

Трудно е да се намери логика в подобна идея. Едва ли биха могли да я обяснят и политическите орнитолози, занимаващи се с партийните прелетни птици. Вариантите са няколко:

Първо, родните брекзитовци вероятно разчитат на неизчерпаемите природни и човешки ресурси, които сме унаследили от времето, когато българските колонии бяха на три океана.

Второ, може би целят нашенският екзит да се проведе в синхрон с излизането ни от НАТО, както миролюбиво предложи един от новите войнстващи патриоти, който търгува, но явно не употребява лекарства. Брилянтната му идея намира пълна завършеност и с допълнението, че парите за изтребители трябвало да отидат за пенсии, тъй като нямало кой да ни нападне. При положение, че въоръжените сили от юг и от изток, и от запад са излезли в пенсия и сме изпаднали в ненадейната ситуация на световен мир.

Трето, озовавайки се извън Европейския съюз и извън НАТО, ние ставаме самостоятелна икономическа и бойна единица, която свободно и необезпокоявано може да борави с принадената стойност от усвоените вече европари. И тъй като нямаме традиции в производството на мерцедеси, а се славим като най-гостоприемния народ, ще се превърнем в тигъра на Балканите с екстремното развитие на къщите за гости. Исторически са ни гостували турци, немци, руснаци, американци, така че ако завторят, само ще доразвият гостоприемната ни икономика. А така няма да има и смисъл да използваме и единствения си боен вертолет, с който президентът Плевнелиев се канеше да нападне Путин.

Четвърто, спасявайки се от всякакъв контрол, с който от Брюксел продължават да ни досаждат, отказвайки да проумеят, че подобно начинание няма почва у нас, ще се отпуши корупционното предприемачество. И ще постигне висоти, от които напълно реформираната ни съдебна система ще получи световъртеж. Покупко-продажбата на всякакви услуги ще цъфне, а търговията със стока ще върже и вече няма да е престъпление по време на избори.

Пето, преимуществата от брекзитването ни ще са толкова очебийни, че Матео Салвини и Ярослав Качински, дето мъчат да сформират евроскептичен съюз, ще ни признаят за водеща сила пред Италия и Полша. Ако преди това не изпаднат от завист в националистически колапс. А английската кралица може да ни обяви за единствения засега колективен сър.

И най-важното, двете позитански деви вече няма да бъдат толкова заядливи и сприхави, а ще се явят на народа в най-чистата си девическа светлина. Защото единият дразнител Станишев ще си остане в ПЕС. А ако по време на екзита и Борисов се случи при Меркел, спокойно може да не им се издаде виза за връщане в независимата република. Победата ще бъде служебна, но така най-сетне позитанските деви ще вземат властта и ще наложат новия морал на поданиците. Защото кой е по-морален, по-некорумпиран, по-честен и по-отдаден на народното добруване от две последователки на Орлеанската дева. Която, за жалост, също ще остане зад завесата след екзита.

Пък и полезните идиоти, както казваше Ленин, никога няма да свършат.

Винаги ще има кой да запълни пространството между Нинова и Елена, кой да повярва на девичия им нрав и кой да гласува за българския екзит.

Ползите наистина ще са много, само дето няма да остане население, което да се възползва от ползите.