Подай сигнал

Пожар изпепели барака във Войводиново

Регион

от Румен Златански 650 прегледа 0

Няма данни за умишлено предизвикване на пожара

Около 1.30 часа на тел. 112 постъпила информация за горяща барака в северозападния край на село Войводиново. Това съобщиха от ОД МВР. Незабавно към мястото били насочени екипи на РУ – Труд и Трета РСПБЗН - Пловдив.

Установено било, че огънят обхванал и унищожил напълно паянтова постройка на площ около 20 кв метра, която според кмета на селото била необитаема от преди близо месец.

Местопроизшествието е запазено. При първоначалния и повторния оглед, извършен от експерт пожарната, се установи, че няма данни за умишлено предизвикване на пожара. Най-вероятната причина за възникване на пожара е техническа неизправност (високо преходно съпротивление) в електрическата инсталация на нестандартното (самоделно) електрическо табло, монтирано в бараката.

По случая е образувано досъдебно производство, уведомена е районната прокуратура. В селото цяла седмица цари напрежение, след като миналата неделя двама роми пребиха военнослужещ. Това доведе до протести срещу насилието от страна на местните българи и разрушаване на незаконни цигански къщи.

Коментари