Потвърдено: Бащата на Тита заподозрян за източване на НОИ

Милен Пенчев, директор на осигурителния институт в Силистра, е заподозрян в извършване на измама с трудов стаж и осигуряване на пенсии на лица, които нямат такъв.

Акцията е съвместна на Спецпрокуратурата, МВР – Силистра и ГДБОП. Провежда се с цел неутрализиране на група източваща бюджета на НОИ, това съобщи сутринта в ефира на NOVA заметник-главният прокурор Иван Гешев.

Измамата е била с цел осигуряване на миньорски пенсии срещу 10 000 лв. Задържана е била дебитната карта на кандидатът, докато не изплати парите за услугата, съобщи още Гешев.

Пенчев е баща на певицата Тита.

От 7 години е директор на НОИ в Силистра. Дотогава бе зам.-кмет по финансовите въпроси в Община Силистра в екипа на бившия градоначалник Иво Андонов. Тогава Общината бе оставена с дефицит от над 12 милиона лева. По негово време като финансист на Общината бяха натрупани и огромни задължения към една фирмите ангажирани със сметопочистване и сметоизвозване – над 1 млн. лв. Служителите във „Синева” не бяха получавали с месеци трудовите си възнаграждения и оцеляваха с аванси от по сто лева. А градът беше зарит от боклуци, защото нямаше пари за гориво за камионите.

Милен Пенчев има две висши образования – икономика и публична администрация, като по линия на публичната администрация има защитен докторат в Рим, Италия. Той е и сред основателите на ВМРО в Силистра и региона. Преди да стане зам. кмет през 2006-та година, е бил ревизор в НАП и директор на дирекция в областната администрация. Женен, с две деца. Пенчев бе и президент на бившия футболен „Доростол“, като по време на неговото управление, силистренският тим бе сред кандидатите за влизане в „А“ група.

През 2011-та година бе кандидат за кмет на Силистра от ВМРО.

В настоящия момент е общински съветник от партия „Социалдемократическа партия“ и е сред поддръжниците на ГЕРБ в местния парламент.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?