Посрещаме Ян Гарбарек на Пловдив Джаз Фест 2018

Норве

Куп звезди пристигнат в Пловдив на четвъртото издание на Пловдив Джаз Фест 2018. Сред тях ще видим световната знаменитост Ян Гарбарек и индиеца Трилок Гурту, както и квартета на Дейв Холанд и Крис Потър.

Всички концерти ще са в Дома на културата „Борис Христов”, в клуб „Фарго” и в Bee Bop Café.

Норвежецът Гарбарек идва за първи път в Пловдив. Това е и второто му гостуване в България.

Преди 10 години той направи един концерт в софия, който заради лоша реклама остана незабелязан, припомнят организаторите на феста.

Верен на стила си, Гарбарек е отказал всякакви интервюта и контакти с фенове.  Когато е на концерт, той иска да е напълно концентриран за изпълнението си. Това е част от рецептата му за успех.

Той ще направи концерт на 3 ноември от 20 часа в Дома на културата „Борис Христов”. С него на сцената ще излезе и световната сензация на перкусиите Трилок Гурту. Всички билети за концерта на Гарбарек и Гурту вече са продадени.

Индиецът е насочен към музиката от майка си – известната певица Шобха Гурту. Точно тя го кара да започне да взима уроци по табла – индийски ударен инструмент. Гарбарек и Гурту ще са кулминацията на фестивала.

На 2 ноември ще има концерт бенефис на „Бели, Зелени, Червени” и Дейв Холанд квартет, с участието на Крис Потър. Пловдивската формация е една от ключовите български джаз групи. Концертът ще е в Дома на културата от 20.00 часа.

Днес на сцената на „Борис Христов” излиза пианистката Дина ДеРоуз. Тя е и известен музикален педагог и ще направи открит урок за пловдивските любители на джаза.

Вторият концерт на 1 ноември ще представи специалния проект на Теодосий Спасов и Влатко Стефановски, създаден специално за Пловдив Джаз Фест. Виртуозите правят уникален фюжън от джаз и балкански фолклор.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?