Посланикът на Кувейт хареса „Царица Родопа”

Посланикът на Кувейт Якуб Ал Атики хареса статуята "Царица Родопа". Новият символ на Велинград бе открит на кръговото кръстовище на входа на града от кмета д-р Костадин Коев и неговата заместничка Светла Томова в присъствието на депутати, дипломати, кметове на общини, представители на туристическия бранш от Балканите и България, директори на общински предприятия. На церемонията присъстваха и председателят на ОбС Велинград Али Мареков, общински съветници, много граждани.

„Отривайки днес това произведение на изкуството, показваме, че Велинград не е спрял във времето, Велинград е жив и продължава да се развива. Велинград се преобразява!”, изтъкна в словото си кметът д-р Коев. 

Участие в програмата взеха Представителен духов оркестър с мажоретен състав „Димитър Мечев”. Под звуците на „Многая лета” в небето излетяха 70 гълъба. 

Сферата, на която е стъпила и балансира „Царица Родопа”, символизира колелото на живота и променливостта на времето. Съдът с вода, който държи в ръцете си, е символ на богатството на Велинград - лековитата минерална вода. Трите арки символизират връзката и обединението на трите села Чепино, Лъджене и Каменица във Велинград.

Скулптурната композиция е дело на Любомир Добрев, арх. Рейнов и Нина Папазова и фирма „ ГД Джиро-17”.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?