Посланикът на Казахстан похвали Тотев

„Пловдив се развива много добре под Вашето управление и с Вашия екип“, с тези думи Н. пр. Темиртай Избастин, посланик на Република Казахстан приветства кметът на Пловдив инж. Иван Тотев по време на днешното си официално посещение в Общината.

Заедно с почетния консул Митко Солаков те са в града под тепетата във връзка с продължаване на процедурата по подписване на договор за побратимяване на Пловдив с казахстански град, стартирала през 2015 година.

„Има много интереси от страна на бизнеса в Казахстан относно развитието на икономическата среда в Пловдив и региона и желание за сътрудничество в бъдеще“, посочи посланик Избастин.

„Градът ни ще се развива още повече и след като довършим някои от ключовите проекти – като Голямоконарско шосе, Околовръстното шосе“, заяви кметът Иван Тотев. Той уточни, че тази година предстои нови фирми да станат част от голямото бизнес семейство на Тракия икономическа зона.

По време на срещата се обсъди възможността за двустранни посещения на официални делегации, като първото такова да е през пролетта с гостуване на артисти, които да изнесат голям концерт в Пловдив.

Освен албум с удивителни снимки от красиви места в Казахстан Негово превъзходителство Темиртай Избастин връчи на кмета Иван Тотев „Обръщение на президента на Република Казахстан Нурсултан Назарбаев относно Нови възможности за развитие в ерата на Четвъртата индустриална революция“.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?