Посланици на 11 държави пристигат в Чепеларе

Посланиците на 11 държави ще посетят Чепеларе, за да се запознаят с възможностите за туризъм и бизнес, местните традиции и култура. Дипломатите са от Алжир, Аржентина, Армения, Босна и Херцеговина. Също така от Бразилия, Грузия, Кипър, Монголия, Палестина, Република Южна Африка и Северна Македония. Визитата им е на 21 и 22 юни т.г., съобщиха от общинската управа.

"Целта на срещата е представителите на дипломатическия корпус у нас да усетят красотата на Родопите, да се дискутират възможностите за развитие на туризъм през четирите сезона в община Чепеларе и да се представи пъстротата на културния живот в нея", каза кметът Славка Чакърова, по чиято покана пристигат дипломатите. 

Посещението на посланиците се осъществява и с любезното съдействие на сдружение „Спектър 21. век“ и изданието „Дипломатически спектър“.

Програмата предвижда среща на представителите на дипломатическия корпус с местния бизнес, запознаване с туристическите и културните забележителности в района.

Делегацията ще слуша и концерта „Шлагерите на Европа“ на Христо Паскалев - Паскал, който ще представи Чепеларе като община, в която се цени не само българската, но и европейската традиция.
Събитието в Чепеларе е първото, което се организира от такъв мащаб за дипломатическия корпус извън София, посочват от управата на родопския курорт. То ще бъде придружено от концерта „Шлагерите на Европа“ на сдружение „Спектър 21. век“, посветен на първото Българско председателство на Съвета на ЕС. 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Колев

Колев

23.06.2019 | 21:35

Точно за тях мислих

Отговори
0 1

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?