Подай сигнал

Пощенска банка - силният партньор в образованието

Бизнес зона

от Марица вест. 580 прегледа 0

Образованието е най-добрият начин за развитие на потенциала на хората и икономиката, а пълноценният контакт между бизнеса и учебните институции може да мотивира младите хора за успех и кариерно развитие. По тази причина Пощенска банка от години реализира различни образователни инициативи като част от корпоративната си социална отговорност. Това е нейната инвестиция с най-висока добавена стойност, насочена както към младите хора, така и към служителите на компанията.

Инициативи на Пощенска банка с фокус върху образованието

Пощенска банка и SoftUni - успех на квадрат. През 2018 г. банката постави началото на дългосрочен проект с иновативната образователна институция СофтУни. Основната му цел е младите хора да се подготвят по-успешно за професиите на бъдещето и реализация в България, да получат шанс да осъществят смелите си идеи. Студентите на СофтУни имат възможност да работят по реални проекти на банката, да обсъждат своите идеи с експертите <210> и да се учат от тях, да предлагат своите дигитални финансови решения. Същевременно служителите на Пощенска банка имат възможност да повишават дигиталните си знания и да се обучават в курсове, създадени специално за тях.

Финансовото образование влиза в час с експертите на Пощенска банка. Банката всяка година се включва активно в Европейската седмица на парите -инициатива за повишаване на финансовата грамотност. Като част от нея служители на Пощенска банка проведоха през март повече от 25 открити урока за парите, различните банкови продукти и най-често срещаните киберизмами. „Важно е всеки още от дете да познава стойността на парите, за да може да управлява личните си финанси успешно. Нашият постоянен ангажимент е да подкрепяме повишаването на финансовата грамотност, тъй като искаме да бъдем доверен партньор за клиентите си през целия им живот и да им предоставяме възможно най-добрите финансови решения", коментираха от Пощенска банка.

„Гордея се с труда на моите родители“ е друг ежегоден образователен проект на институцията, който се осъществява в партньорство с Глобалния договор на ООН. Той дава възможност на децата на служители на Пощенска банка да посетят централата и учебния клон, за да разберат повече за основите на финансите и различните професии. Инициативата им помага в бъдещото кариерно ориентиране и им показва, че трудът и образованието са водещи ценности.

Експерти на Пощенска банка всяка година стават ментори на Postbank Next -клас от Националната търговско-банкова гимназия в София. В серия от срещи те предават на учениците ценен опит и практически насоки в областта на финансите, банкирането, иновациите и маркетинга. Младите хора научават много за кариерните възможности в банковия сектор и предимствата от работата в силен и мотивиран екип.

Стажът - възможност да учиш в реална среда. Един от най-добрите начини за придобиване на нови знания и умения е чрез практика. Затова повече от 10 години Пощенска банка отваря вратите си за млади хора, които имат желание да се развиват в банковия сектор. Стажантската програма на банката е целогодишна, платена, провежда се както в Централата, така и в клоновете в страната, а продължителността <210> е от 1 до 3 месеца. По време на стажа си младите хора се обучават и получават ценни знания, а след приключването му имат възможност да започнат работа в банката. Кандидатите за стаж могат да изпращат автобиография на jobs@postbank.bg.

Коментари