Поръчайте й храна с халапеньо и тя е в краката ви!

Американски учени разкриха как мъжът може да спечели жената още на първата среща – като я покани на вечеря и й поръча пикантна храна. След като е яла пикантна храна, жената възприема представителите на силния пол като по-привлекателни, установиха учени от университета „Сейнт Клауд“ в Минесота.

Учените са направили експеримент с 87 жени. Те ги разделили на три групи, като дали на първата по четири бисквити „Орео“, на втората – чипс със сол и оцет (неутрална храна), а на третата – чипс със сирене и чушки халапеньо, който не е много лют, само пикантен.

След това ги накарали да оценят привлекателността на произволно избрани мъже, съобщи Блиц. Участничките, които яли пикантен чипс, дали средна оценка от 4,46 от 9 максимални, която е с 21 процента по-висока от тази на хапналите бисквити.

Освен това жените от първата група били с 28 процента по-склонни да започнат романтична връзка с мъжете от снимките в сравнение с другите групи. Според учените една от причините е, че пикантната храна се асоциира с топлина, която несъзнателно предразполага към любов.

Предишно изследване установи още една полза от пикантната храна – тя намалява апетита за сол и така помага за сваляне на кръвното налягане.

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?