Подай сигнал

Порой удави Великобритания, цари транспортен хаос

Свят

от Марица вест. 2611 прегледа 0

Необичайно лошото време за месец юни във Великобритания не е нещо, което да пренебрегнем с лека ръка, предупреждават синоптици, цитирани от „Метро“, пише Блиц. Ниските температури, силните дъждове и ветрове, доведоха до издаване на жълт код за „опасно за живота“ време.

Полицията в Кент призова хората да избягват пътуването освен ако не е абсолютно наложително заради тежките наводнения. Именно придошлата вода доведе до затварянето на участъци от М25. Снимки в социалните мрежи от сутринта показват заседнали във водата превозни средства в Лондон и Югоизточна Англия, а някои пътища са напълно непроходими заради проливните дъждове. Вчера бяха наводнени и релсовите линии около Regent\'s Park, което доведе до временно затваряне на станцията. Задръстванията, закъсненията на градския транспорт и прекъсвания на електрозахранването са най-честите проблеми, пред които ще се изправят британците и през днешния ден. На места количеството паднал дъжд ще достигне до 100 л/кв.м, за Лондон прогнозите са за между 50-60 л/кв.м.

Лошото време ще продължи до края на седмицата, като от „Мет Офис“ предупреждават, че през следващите 6 часа се очаква нова порция гръмотевични бури. Възможни са потенциални наводнения и в части от южен Лондон, Нотингамшир, Уилтшир и Девън. Гражданите са призовани да бъдат особено внимателни на пътя.

Коментари


Абе не е баш толкова трагично положението както е описано в статията. Вчера когато валя цял ден обикалях югоизточна Англия и си беше нормален дъждовен ден. Е може да е имало някой места които кратковременно да са се наводнили ама чак такъв апокалипсис не е имало. Колкото до.изключването на тока и затваряне на улици те хората си имат стандарти за безопасност и си ги спазват за да не се случват инциденти и хора да пострадат. Не като у нас където институции, агенции и всякакви органи нехаят и като стане белята все друг е виновен . Зимата като падне на 3 градуса хората на сух асфалт почват да хвърлят сол. Нощно време затварят магистралата и цяла нощ я подготвят да е безопасна като я отворят рано сутринта хората да пътуват безопасно за работа. И друго и друго ама много дълго ще стане и не ми се занимава....

Тотев е виновен.Веднага оставка.Как така ще има транспортен хаос.Не.друго щеше да бъде ако например Данка и зкпч от с.Баня бяха кметове.От телефона с две кликвания щяха да изсушат улиците.Ама ха

Пропуснали сте да отбележите, че кметът Тотев е виновен за бедствието в Лондон. ;-)